Rover i Danmark

  Forsiden

Hvem er vi ?

Rover i Danmark

Bliv medlem

Indmeld dig her

Bestil information

Bestyrelsen

Rover klubens vedtægter

NYT FRA KLUBBEN

Kalender

Årets faste arrangementer

Afholdte Rover klubture & træf

Køb og salg af Rover biler og -dele

Links til Roverklubber mv.

MEDLEMSSERVICE

Rover i 100 år

Rover Serie: 100, 200, 400, 600 & 800

Rover Serie: P4, P5, P6 & SD1

Rover 75

Rover, to be - or not to be

Rover Special Editions (spøg & skæmt)

Rover biler i Danmark 

Rover har altid været et eksklusivt bilmærke i Danmark, med en nypris der lå et godt stykke over andre bilmærker.  Dette er medvirkende årsag til, at det i dag er et forholdsvis ukendt mærke, for der er aldrig solgt særligt mange Rover’e her i landet. 

Ejerskabet af de tidligere modeller var forbeholdt det bedre borgerskab som læger, dyrlæger, advokater m.fl., og Rover blev i 60’erne og 70’erne ofte kaldt den lille Rolls Royce. Det er spændende at køre - især de ældre og gamle modeller -, som alle er biler der bliver set langt efter.

 
Det er ikke hver dag man ser en Rover f.eks. af typerne P5, P6 og SD1, som alle blev produceret med den berømte 3500 V8 motor, som også er blevet brug i en række andre mærker helt frem til dagens nye modeller. 

I England bliver der produceret mange nye dele og det kan nemt skaffes hjem fra en af de utallige specialister der også kan skaffe dele til de rigtig gamle Rover´s.  Det er i dag meget lettere at være ejer af en Rover, end det f.eks. var for bare nogle år tilbage. I løbet af de sidste år er flere Rover modeller blevet anerkendt som klassikere.

Er du interesseret i lidt mere om Rover bilens historie, så klik på menupunktet : 'Rover i 100 år', eller de mere model-specifikke punkter.


 
powered by GATE technologies